solvexcp , Olyna , от написанато разбирам, че ваучерите за храна са необлагаем доход. В декларацията за детските надбавки трябва да се включи Облагаемия доход по ЗДДФЛ . И моите разсъждения са, че не трябва да бъдат включени. След празниците ще разбера на място като подам декларацията. Всъщност нямаше ли вариант за подаване онлайн?
Здравейте, искам да попитам в заявлението за получаване на детски надбавки, трябва ли да се включват ваучерите за храна. В издаденото ми от фирмата удостоверение има три колони: брутна заплата, ваучери за храна и третата (получен брутен доход) е сума  от първите две колони. Брутна заплата или получен брутен доход трябва да декларирам? Предварително благодаря!
Всичко в трудовия ми договор е наред. Да, знам, че ще получа обезщетението накуп за няколко месеца, но 3-ти месец съм вече без пари.
Уволнена бях. Фирмата е изрядна от към документи. Всичко от тях е подадено в срок.
Здравейте, съкратена съм от работа и съм се регистрирала на борсата. От 7.12.2021 има :
           "Издадено разпореждане СПИРАМ производството по отпускане на ПОБ
           МОТИВИ: До приключване на проверка по разходите на ДОО във фирма „ Х" гр. Х с ЕИК:ХХХХ
До тоя момент (15.02.2022) няма решение. Колко време е законовият срок за извършване на тази проверка? Мога ли да имам претенции за забавянето и евентуално обезщетение?
bobo , благодаря! Казах, че останалите 5 дни вероятно ще "изгорят", защото към момента вариантът е да отида на борсата, па макар и за 4 месеца и минимално обезщетение. Освен ако не намеря фирма, която да ме назначи за кратко и след това да ползвам пълна борса. Което едва ли ще се случи.
bobo , Имам право на  20 дни отпуск, от които вече 15 съм ползвала. Останалите 5, както разбирам, ако не почна другаде работа, ще изгорят.
tgs , Това е добра идея. Мой близък преди години направи точно това. Но разбирам, че в последните години много са затегнали положението и фирмите подлежат на проверка при такива назначения от 1-2 седмици. Едва ли някой ще се съгласи... Ще трябва да проуча. Ако някой е по-запознат със ситуацията, ще съм благодарна да сподели.

Имам 20 години трудов стаж, като за последните 18 месеца нямам прекъсване и не съм била на борсата. Имах предвид дали ще имам право на някакво обезщетение от борсата, ако започна веднага на друго място и след месец-два напусна, ако не ми хареса.
Благодаря, djidja83 , има някаква вероятност да започна и веднага работа, но се опасявам, че работата няма да ми хареса и ще се наложи да напусна. Ако се се случи този сценарий, ще имам ли право на парично обезщетение от борсата или трябва да съм работила определено време на новото място? Извинявам се, че изместих малко темата.
Благодаря Ви! Разбирам, че нямам право да ми изплатят оставащите дни, тъй като за 9-те месеца съм си ползвала полагаемият отпуск. Ще бъда 4 месеца на борсата. След това, ако започна нова работа, тези останали 5 дни от тази година бих ли могла да ползвам при новия работодател?
Здравейте. Преди няколко дни си подадох предизвестието за напускане на работа по взаимно съгласие. Искам да попитам какво ще се случи с неизползвания ми за годината платен годишен отпуск ( остават 5 дни ). Ще ми го изплатят ли или ще изгори? Ако няма да ми го изплатят, имам ли право да го ползвам сега, докато тече предизвестието? Предварително благодаря!
Съболезнования на автора на темата! И аз съм със същия казус - от отговора разбирам, че полагащият се отпуск от 2 дни по чл.157 (1), т.3, може да се използва в първите 2 работни дни след събитието.
Надявам се цитирания по горе чл.50 (1) от НРВПО да е актуален и да ми оправдаят 2-та дни.